mandag , 10 december 2018

Hjem / Nyheder / Dræber stormen Urd rammer i morgen Danmark – Det kan være livsfarligt at gå udenfor!

Dræber stormen Urd rammer i morgen Danmark – Det kan være livsfarligt at gå udenfor!

Stormen Urd har sat kurs mod Danmark, som forventes at blive ramt mandag. Flere steder i landet risikerer man vindstød af orkanstyrke, hvor det anbefales at holde sig indendøre.

Det oplyser vagthavende meteorolog ved DMI Henning Gisselø til BT.

»Det starter om eftermiddagen med kuling og vindstød af stormstyrke langs den jyske vestkyst, i Nordjylland og på Bornholm. Her vil der være kuling og vindstød af stormstyrke,« oplyser vagtchefen.

LÆS OGSÅ: 10 ting kun folk, som elsker at være alene, forstår – er du tryghedsnarkoman? Så læs med!

Værre bliver det dog mandag aften, hvor de samme egne bliver ramt endnu en gang.

»Ved 18-19 tiden om aftenen kommer anden etape, hvor de samme områder vil få stormvarsel med risiko for vindstød af orkanstyrke, som formentlig vil fortsætte helt frem til tirsdag morgen.«

Samtidig vil der i resten af landet være kuling og vindstød af stormstyrke.

Særligt i de egne, hvor der forventes at være risiko for vindstød af orkanstyrke, anbefaler Henning Gisselø, at borgere tager sine forholdsregler og bliver indendøre.

LÆS OGSÅ: Børnene havde ikke tid til at fejre jul med deres far – så gør han det, som rører os til tårer

»Man bør blive derhjemme. Det er simpelthen for farligt at bevæge sig uden for, for man risikerer altså at få alt muligt i hovedet. Vi taler om, at tagsten kan rive sig løs, træer kan vælte, og grene kan knække, så der er ingen grund til at opholde sig udendørs,« fortæller han.

Det forventes samtidigt, at det kraftige stormvejr landet over vil medføre vandstigninger forskellige steder i landet.

»Hvordan det konkret kommer til at forløbe med vandstanden er fortsat lidt for tidligt at sige noget om. Vi har ikke det fulde overblik over det endnu. Men den kraftige blæst kommer til at presse en masse vand ind forskellige steder, så vi kommer helt sikkert til at opleve forøget vandstand,« siger Henning Gisselø.

Flere steder i landet er man allerede begyndt at forberede sig på de stigende vandmasser.

Hidtil har prognoserne været noget usikre, men nu ser det desværre ud til, at de værste anelser bliver bekræftet. Vandstanden i bunden af Roskilde Fjord forventes at ramme 1,66 meter over dagligt vande. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

LÆS OGSÅ: 17 facts du med garanti IKKE vidste om Gulddreng, nummer 10 overrasker meget!

Det vil ske i de meget tidlige morgentimer den 27. december, viser vandstandsmålinger fra DMI.

I Roskilde Kommune vil det betyde betydelige oversvømmelser af huse i Jyllinge Nordmark, hvis ikke beredskabet laver en velgennemtænkt og koordineret indsats. Beredskabet har fulgt prognoserne siden de første indikationer på alarmerende høj vandstand dukkede op før jul.

LÆS OGSÅ: BREAKING: Emilie Meng er fundet død

– Vi ser lige nu på en prognose, der siger 1,66 centimeter over dagligt vande. Vi har brugt juleaftens dag på at sikre, at det materiel, vi skal bruge, er til vores disposition. I disse timer er vi begyndt at hente det. Vi har blandt andet et bæltekøretøj på vej, så vi kan sikre os, at vi kan køre i området, siger beredskabschef i Østsjællands Beredskab, Lars Robetje.

I morges klokken otte var der møde mellem Østsjællands Beredskab, Beredskabsstyrelsen, Midt- og Vestsjællands Politi, Hjemmeværnet, Røde Kors og Roskilde Kommune.

– Vi tager det her ekstremt seriøst, og vi har kontakt til nøglepersoner blandt beboerne. Vi kan godt få brug for beboernes hjælp, når der skal bæres sandsække, men også når der skal holdes watertubes, når de fyldes. Beboerne i området har før vist sig at være en fantastisk ressource i disse situationer, siger Lars Robetje.

LÆS OGSÅ: Så lang tid tager gennemsnitlig samleje – du bliver nok overrasket!

Beredskabet vil orienterer beboerne i området via sms, når de har nye informationer.

Del gerne artiklen med dine nærmeste.