mandag , 10 december 2018

Hjem / Nyheder / Lovlig hash vil give et gigantisk overskud – når du ser beløbet falder du bagover!
studentizone.dk

Lovlig hash vil give et gigantisk overskud – når du ser beløbet falder du bagover!

Ikke nok med at Danmark potentielt ville have store indtægter ved salg af lovligt hash, derudover ville vi spare 1,2 milliarder kr. på udgifter til politi og retsvæsen.

Synes du hash skulle lovliggøres og give overskud i statskassen? Stem til sidst i artiklen om du synes at København skal have lov til at lave et hash-forsøg?

Et flertal af Københavns politikere vil gerne bryde de kriminelle banders monopol på hash-markedet. Københavns Kommune fyrede derfor 100.000 kroner af på en stor hashkonference på Rådhuset i går. De ønskede at samle alt viden ind, før de sender endnu en ansøgning til regeringen om at lave en København-model for salg af hash.

Man kan have mange meninger omkring lovliggørelse af hashsalget i Danmark, en ting er dog sikkert, der ville komme flere penge i statskassen, mange flere. En af oplægsholderne til den store hashkonference, det var den offentlige anklager Peter S Holmes fra Seattle i den amerikanske stat Washington, der i november lovliggjorde hash. Peter havde et spændende regnestykke med til Københavns lokalpolitikere og er der noget der kan få politikerne til at spidse øre, ja så er det flere penge i statskassen.

– Staten Washington (med 6,7 millioner indbyggere, lidt flere end Danmarks befolkning) kommer til at tjene 800 millioner dollars på at lovliggøre hashrygning.

– De 600 millioner kommer fra selve salget af den lovliggjorte hash – og de resterende 200 millioner kommer fordi retssystemet ikke skal bruge ressourcer på at jage, anklage og fængsle hashsælgere og hashrygere længere, lød fra den amerikanske advokat, der i følge sydsvenskan.se har været meget aktiv i legaliseringen af hash i sin hjemstat – fordi et forbud strider mod borgernes ønske.

Skal vi regne udfra Seattles metode vil Danmark derfor kunne tjene 3,6 milliarder ved salg af hash, kombineret med en besparelse på 1,2 milliarder på udgifter til politi og retsvæsen.

Samlet set ville Danmark altså kunne tjene op imod 4,8 milliarder i overskud, valgte vi at lovliggøre hash salget i Danmark.

studentizone.dk

I de to seneste hash-afstemninger på eb.dk (Ekstrabladet), er der også flertal for at legalisere hash. 70 procent af 6877 læsere, svarer således, at bandekriminaliteten vil blive mindre, med en legalisering. Og 93 procent af 8054 læsere synes det ville være en god ide, hvis læger fik lov til at udskrive hash på recept til f.ex skleroseramte patienter mm.

Måske politikerene skulle begynde at lytte til befolkningen, måske ikke – hvad synes du? Stem herunder om København skal have lov til at lave et hash-forsøg.

Skal København have lov til at lave et hash-forsøg?

Går du ind for lovliggørelse af hash salget i Danmark ellers synes at København skal have lov til at lave et hash-forsøg? Så del gerne artiklen!