lørdag , 17 november 2018

Hjem / Nyheder / Advarsel: Derfor skal du aldrig koge det samme vand flere gange!

Advarsel: Derfor skal du aldrig koge det samme vand flere gange!

Måske kender du denne situation: Du får lyst til en kop te, og du fylder derfor din elkedel op, men pludselig bliver du distraheret af noget, og det kogende vand er nu blevet koldt.

Men du én ting du skal huske er, kog aldrig det samme vand igen! Løsningen på problemet virker måske meget nem: Du tænder bare for elkedlen igen, og koger vandet igen. Men det er en virkelig dårlig idé, kog aldrig det samme vand igen.

Når du koger vandet en enkelt gang, er det rigtig godt for dig, da det bliver mere sikkert at drikke i forhold til bakterier.

Men hvis du koger det samme vand flere gange, sker der det stik modsatte, og vandet er ikke længere godt for dig at drikke. Ved at koge vandet flere gange, opstår der flere skadelige kemikalier i stedet for at komme af med dem.

Kemikalierne der opstår består blandt andet af arsen, nitrater og fluorid. Selv de mineraler, der er sunde for os kan blive farlige, når det er koncentreret. Calciumsalt, kan føre til nyresten og galdesten.

Læs herunder hvordan de tre kemikalier kan gøre skade på dig og hvorfor kog aldrig det samme vand igen!

1: Arsen

Hvis du bliver udsat for arsen, kan det føre til Arsenforgiftning, hvilket du langsomt over årene, kan få fysiske mén af, afhængig af hvor meget du er blevet eksponeret.

Skaderne efter en arsenforgiftning består af nerveskader, hudlæsioner, diabetes, nyreskader, hjertekarsygdomme og kræft.

2: Nitrater

Nitrater kan findes naturligt over alt, i jorden, vand og luft. Men kemikalierne kan også være skadelige, når de anvendes som konserveringsmiddel, i for eksempel kødpålæg, eller når det udsættes for høj varme, som kogende vand.

Når nitrater bliver udsat for høje temperaturer, bliver det til nitrosaminer, som er kræftfremkaldende. Nitrater er igennem tiden blevet knyttet til mange sygdomme såsom leukæmi og forskellige kræfttyper.

3: Fluorid

Der opstår også flourid i vandet, hvilket kan udgøre en trussel mod dit helbred. Efter flere undersøgelser er flourid blevet forbundet med neurologiske og kognitive problemer hos børn. Undersøgelsen viste også at det kan sænke fertiliteten hos mænd.