lørdag , 17 november 2018

Hjem / Cute / 9 dyr du med garanti aldrig har set eller hørt om før!

9 dyr du med garanti aldrig har set eller hørt om før!

Vi lærer kun om de almindelige dyr i skolen, du ved: hunde, katte, køer, heste, elefanter, og så videre og så videre. Men der er snesevis af dyr derude, som du med garanti ikke kender til. Mange af disse dyr har du sikkert aldrig hørt om, ikke desto mindre, er de unikke og nogle er endda utrolig cute (men ikke alle sammen skal vi skynde os at sige).

Dhole er en art af hundefamilien, som er hjemmehørende i Syd-og Sydøstasien. Dhole er et meget socialt dyr, der lever i store klaner på op til 30 dyr af gangen.

01-The-Dhole

Babirusa, betyder “Hjorte-svin”. Det kommer nok ikke bag på dig, at de er medlemmer af grise familien. De lever primært på de indonesiske øer Sulawesi, Togian, Sula og Buru. Hvis en babirusa ikke “maler” sine stødtænder (opnås gennem regelmæssig aktivitet), vil de til sidst vokse så meget at de trænger ind i dyrets eget kranium.

02-The-Babirusa

Mankeulven er det største medlem af hundefamilien i Sydamerika, den ligner til forveksling en stor ræv med dens rødlig pels. Mankeulven er den højeste af de vilde dyr, fra hundefamilien. Forskere mener at de lange ben er en tilpasning til det høje græsland fra dens oprindelige levested.

15-The-Maned-Wolf

16-qK743om

Fossa er et katte-lignende, kødædende pattedyr, der er endemisk til Madagaskar. Fossa er det største kødædende pattedyr på øen Madagaskar, og bliver tit sammenlignet med en lille puma. Det har semi-løftbare kløer og fleksible ankler, der gør det muligt at kravle op og ned af træer, hovedet først.

04-The-Fossa

05-QC3znlp

Viperen ser ond ud – og det er den også. Heldigvis skal du ikke bekymre dig om at møde den, medmindre du har den helt store dykkerdragt på, den lever nemlig på omkring 2000 meters dybde.
Viperen kan blive op til 65 centimeter lang og lever typisk 30-40 år. I fangeskab er det dog aldrig lykkedes at holde dem i live i mere end et par timer.

TJjDZ8x

Der er ikke noget at være bange for, fordi selv Isopoden den ser ond ud, er den faktisk meget langsom, og derfor lever den primært af døde dyr, den finder på havbunden. Den Gigantiske Isopode er i familie med rejer og krabber. Isopoden kan blive helt op til 38 centimeter lang og veje omkring 1,8 kilo. Chancen for du nogensinde møder en Isopod, den er meget lille, de foretrækker nemlig mørkt og iskoldt koldt vand. Isopodens foretrukne levesteder er i farvandene omkring arktis, hvor de hygger sig på dybder mellem 500-2.300 meter.

d333b35b00e147c49e472febff059330

Kravehajen lever derimod som regel “kun” på 100-300 meters dybde, et enkelt eksemplar er dog set på 1.670 meters dybde. Kravehajen fanger sit bytte ved at krølle sin krop sammen, for efterfølgende at skyde sig frem gennem vandet som en havslange. Det er kun lykkedes at fange ét enkelt eksemplar i live. Det skete i 2007, hvor en japansk fiskerkutter fangede en voksen hun, der hurtigt blev overdraget til et nærliggende akvarium, hvor den desværre døde kort tid efter.

4bf96bee3fef404d889b1c4d24cf06e1

Aye-aye hører til abe familien, og lever som Fossa katten herover, kun på Madagascar. Der findes ikke ret mange eksemplarer, i årevis troede man faktisk, at den var helt udryddet, men så i 1957 dukkede den pludselig op igen. En voksen Aye-aye er ca 80 centimeter, og man kan kende den ved sin lange langefinger, som den bruger til at banke på træernes bark for at finde hulrum med biller og larver.

85b8ae1d63254c769074d69d31c84c29

Wild_aye_aye

Axolotl ligner meget en mini Pokémon, og den mexikanske salamander er da også en sjov, lille størrelse. Axolotl lever i søer, og i modsætning til de fleste andre salamandere forbliver Axolotl på larvestadiet hele sit liv og bliver kun 23-30 centimeter lang. Skulle du være blevet lidt lækkersulten, og måske have fået lyst til en “Axolotl snack”, så kan vi oplyse om at de bliver solgt som mad på gaderne i Mexico.

AxolotlBE

d81de442f3024d85a3f808211a4ef1e8